Broeder Dieleman speelt op bijzonde locatie tijdens Knapsack

Knapsack maakt eerste namen bekend

Voor de eerste editie van de nieuwe Delftse festivalreis kiest Knapsack voor een opvallende en grenzeloze line-up. De eerste twaalf acts die op 8, 9 en 10 november in het Delftse te bezoeken zijn, zijn bekend. Zo staat er in de wereldse programmering met muziek en theater uit alle windstreken, de zanger met Zeeuws-Vlaams dialect Broeder Dieleman.

Speelde hij eerder al de sterren van de hemel in Paradiso om vervolgens vijf sterren van de Volkskrant te krijgen, nu komt Broeder Dieleman naar Delft. Tijdens Knapsack zal de boomlange Middelburger zijn gospelachtige muziek in dialect ten gehore brengen op een (nog geheime) bijzondere locatie. Naast Broeder Dieleman maakt de organisatie van Knapsack nog elf andere namen bekend op www.knapsackfestival.nl.

Lachen, dansen en genieten
Verspreid door de stad zijn er in het Knapsack weekend bijna honderd acts te vinden. Zo speelt Aymar Torres Braziliaanse Bossanova, vertrekt de bluestrein van de Hoodoo Monks, neemt Sophie Melody ons mee naar jazzy New York en speelt Pavlove indie rock met Iraanse invloeden. Cabaretiers Daan van der Hoeven en Lisa Ostermann zoeken lachend de grenzen op. Ook 16bis, Bjarke Ramsing, Tuinfeest, Lon Eldridge & Steven Troch en Mauger zijn van de partij.

Knapsack voor kinderen
Wat is een festivalreis zonder kinderen? Precies, zij maken immers de toekomst. Tijdens Knapsack is er dan ook een speciale kinderroute: zelf een knapzak maken, djembe spelen, voorlezen van reisverhalen, op avontuur door de stad, leuke muzikale optredens en nog veel meer.

In de komende weken wordt het gehele programma van Knapsack online bekend gemaakt. Verwacht nog meer muziek, workshops, activiteiten, theater en bijzondere verhalen.