man taking a video of a woman carrying a violin 2510422

6 vragen over Knapsack 2020

Wat is nou eigenlijk Knapsack Weekend Delft Sessies? De zomer van 2020 wordt de zomer van Knapsack Weekend Delft Sessies. Klinkt goed, maar wat is het eigenlijk? No worries, je bent niet de eerste die dat vraagt. Daarom leggen we je graag uit hoe, wat en waarom Knapsack dit jaar kiest voor een innovatieve festivalvariant. Want als festivalfanaten, cultuurliefhebbers, wereldburgers en trotse Delftenaren willen en zullen we iets tofs en waardevol organiseren. On y va...

Wat zijn de Knapsack Weekend Delft Sessies?
Dit jaar helaas geen groots fysiek festival, wel iets online. Maar hé, die livestreams kennen we ondertussen wel. Daarom doen we het met de Weekend Delft Sessies anders. Op 10 super mooie Delftse locaties filmen we 10 optredens van 10 regionale acts. De professionele videosessies (videoclips) voorzien je ook meteen van interessante informatie over de locatie. Bij de optredens zelf is geen publiek aanwezig, maar online trekken de prachtige videosessies landelijk publiek. Omdat we trots zijn op (cultureel) Delft!

Waarom deze videosessies?
Met de Knapsack Weekend Delft Sessies doen we iets terug voor de stad! We geven de lokale cultuur (artiesten) een impuls. Geven informatie over mooie plekken in Delft. Bieden de Delftenaren natuurlijk vooral prachtige optredens op video. En bovenal: we zetten Delft bij een landelijk publiek nog beter op de kaart. Zodat we met de Knapsack Weekend Delft Sessies uiteindelijk zorgen voor potentiële bezoekers die een weekend Delft aandoen.

Wat voor acts en locaties zijn er te zien?
Je kent Knapsack ondertussen wel een beetje. Toch? Ook dit jaar kiezen we voor een grenzeloos programma van wereldse acts. Maar wel uit de regio. Verwacht stijlen en invloeden vanuit allerlei culturen, in diverse kunstvormen. Dans, muziek, theater, acrobatiek? Roept u maar. De 10 acts nemen plaats in het decor van de 10 mooiste Delftse locaties (10 maar? Kiezen is bijna onmogelijk). Daarin combineren we historie, natuur, architectuur, cultuur, horeca en andere typische stadsbeelden. 

Wanneer en waar kan ik de videosessies zien?
De 10 Knapsack Weekend Delft Sessies duren allemaal zo'n 5 minuten en worden in de maand augustus opgenomen. Op een nog nader bekend te maken 'online festivalweekend' worden alle video's online on stage gezet. Op de socialmedia kanalen en natuurlijk op deze website! Daarna zullen de video's via diverse kanalen door heel het land voor langere tijd zichtbaar zijn en later voor altijd te zien blijven op youtube.

Is er ook nog een fysiek Knapsack festival dit jaar?
Oké, Knapsack is pas Knapsack als we écht samen op reis kunnen gaan. Elkaar niet alleen online ontmoeten, maar ook gewoon in het 'eggie'. Daarom organiseren we ook nog een kleinschalig en verrassend fysiek festival. Natuurlijk alleen wanneer dat mogelijk is. Op zondag 20 september verrassen we onze geliefde Delftenaren met onverwachte rondreizende acts. Fans van de Knapsack Weekend Delft Sessies zullen ongetwijfeld enkele artiesten herkennen....