Knapsack Weekend Delft Sessies v2

Knapsack 2020: Weekend Delft Sessies

Organisatie Knapsack Festival kondigt verrassende variant aan

De tweede editie van het wereldse Knapsack Festival krijgt dit jaar een heel andere vorm. Daar waar veel festivals geen doorgang vinden, kiest de organisatie van het Delftse festival voor een doorstart met innovatieve variant. Knapsack Festival wordt dit jaar: Knapsack Weekend Delft Sessies.

In november 2019 vond de eerste editie plaats van het driedaagse Delftse festival Knapsack. Bezoekers ontdekten meer dan 100 wereldse acts op 30 locaties in de stad en maakten zo een festivalreis. In verband met de huidige maatregelen wordt de organisatie dit jaar uitgedaagd om een nieuwe vorm te bedenken.  

“Als creatievelingen laten we ons niet uit het veld slaan, we willen met het festival iets voor de stad terugdoen” - Nick Keijzer

Weekend Delft Sessies
Knapsack Festival maakt dit jaar 10 professionele videoproducties van sessies met regionale artiesten. Bijzonder is dat de muzikanten, dansers en kunstenaars spelen op de mooiste en meest verrassende locaties van Delft. Van musea tot natuur en van horeca tot architectuur. In de video’s wordt meteen interessante informatie over de Delftse highlights gedeeld. Zo nodigt het festival mensen uit de regio en daarbuiten uit voor een bezoek aan Delft.   

“Zie het als een soort Tour-De-France-effect: je kijkt naar het spel, maar geniet meteen van de omgeving” - Tim van den Eijk

De organisatie onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in september ook nog een kleinschalig fysiek festival te organiseren. Het idee is ontstaan om de bezoekers veilig op  verschillende locaties te ontvangen en de podia op verrassende wijze rond te laten reizen. 

“We hebben heel goed contact met de gemeente Delft en ook de Rabobank helpt enthousiast" - Hans Dunlop